Skip to main content

La Mola

La Fortalesa de la Mola (coneguda també com la Fortalesa d’Isabel II) està situada a l’entrada del port de Maó, un dels indrets més bonics de l’illa, i constitueix un dels millors exemples de l’arquitectura militar menorquina de finals del segle XIX.

La fortalesa, construïda entre 1848 i 1857 per encàrrec de la Reina Isabel II davant les amenaces d’invasió britàniques, va ser una estructura decisiva per la defensa de l’illa de Menorca.
L’estructura d’aquest gran complexe militar va ser traçada amb una línia poligonal, amb l’objectiu de tenir totalment controlat tant el front marítim com el terrestre.

Pocs anys després es va produir una important evolució en la tecnologia artillera i la fortalesa va quedar obsoleta, de manera que, l’any 1896, es va iniciar una segona fase de construcció en la qual s’hi van instal·lar noves bateries defensives, adaptades als nous canons de càrrega per la culata, i uns canons d’uns 40 quilòmetres d’abast.

Durant la guerra civil, la fortalesa va ser utilitzada com a presó militar i va ser escenari d’un gran nombre d’afusellaments.

Actualment, la Fortalesa de la Mola està gestionada pel Consorci del Museu Militar de Menorca i Patrimoni Històric Militar..

Per sort, la fortalesa no va ser mai atacada i per tant el seu estat de conservació actual és excel·lent.

Playas de Menorca

Restaurantes

Alimentación

Alojamientos

Ocio nocturno

Ocio, cultura y deporte

Servicios

Tiendas

Monumentos

Pueblos