Skip to main content

Basílica des Fornàs de Torelló

A l’extrem est de la platja homònima es conserva el traçat d’una peculiar basílica de forma rectangular, indici de la primera cristianització de l’illa. Es tracta de la Basílica de Son Bou, un dels testimonis paleocristians més antics de l’illa de Menorca.

Es creu que aquest edifici religiós va ser construït al segle IV d.C, no obstant, amb la incursió dels normands a l’illa l’any 859, el temple i totes les seves dependències van ser cremades.

Entre 1951 i 1952, la basílica va ser redescoberta per encàrrec del bisbat de Menorca.

Les runes, les quals es poden interpretar amb certa facilitat ja que conserven una estructura pràcticament completa, evidencien la influència nord-africana en la seva arquitectura.

La basílica, orientada d’est a oest i que segons els experts podria haver tingut una capacitat per a 300 persones, està formada per tres naus amb capçalera tripartida, separades per sis pilastres quadrangulars i rematades per arcs.

S’hi accedia per un pòrtic, del que queden poques restes, i pel nàrtex (vestíbul on es situaven els fidels que encara no havien sigut batejats).

Una de les parts més espectaculars de la basílica es una pica baptismal de pedra cilíndrica monolítica, situada a la nau esquerra.

Precio

Visita libre

Horario

Ininterrumpido

Playas de Menorca

Restaurantes

Alimentación

Alojamientos

Ocio nocturno

Ocio, cultura y deporte

Servicios

Tiendas

Monumentos

Pueblos